Közlemények

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány Mentor Díjjal tüntetett ki tíz kiváló tanárt és edzőt

Kolozsvár, 2024. június 13. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 14. alkalommal adott át Mentor Díjat az ország különböző részein élő tíz kiváló tanárnak és edzőnek, oktatói munkájuk nyilvános elismeréseként. A díjazottakat a tanítványok és szülők részéről 2023-ban érkezett 174 jelölés alapján választották ki. A jelölések szerint különleges eredményeket elért tíz pedagógus átvette a Mentor-trófeát, Ioan Nemțoi üvegművész alkotását, a Mentor oklevelet és a 8.000 lej pénzjutalmat.

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a fiatal művészeknek és sportolóknak szóló MOL Tehetségtámogató 19. kiírását

Kolozsvár, 2024. május 15. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenkilencedik alkalommal hirdette meg a fiatal sportolóknak és művészeknek szóló, pályázati rendszerben szervezett MOL Tehetségtámogató programot. A programban tehetséges fiatalok pályázhatnak eszközbeszerzésre és/vagy versenyek, szakmai továbbképzések, táborok utazási és részvételi költségeinek megtérítésére. A pályázatok rangsorolását végző bírálóbizottságok figyelemmel követik a támogatást igénylő fiatalok korábbi kiváló eredményeit. A pályázatok benyújtásának határideje: 2024. június 14.

Ingyenesen végezheti el a sofőriskolát 35 hátrányos helyzetű fiatal a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány támogatásával zajló  Jogosítvány a jövőhöz program keretében

2024. március 5., KOLOZSVÁR – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány közzétette a 2023. november végén meghirdetett Jogosítvány a jövőhöz program kilencedik kiírásának pályázati eredményeit. A 381 beérkezett pályázat kiértékelése nyomán 35 hátrányos helyzetű fiatal részesül összesen 140.000 lej támogatásban a sofőriskola költségeinek és járulékos kiadásainak fedezésére. A program eddigi kilenc kiírásában összesen 372 fiatal kapott anyagi támogatást a sofőriskola elvégzéséhez. 

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdeti a hátrányos helyzetű fiataloknak szóló „Jogosítvány a jövőhöz!” program 9. kiírásának pályázati feltételeit

2023. november 28., Kolozsvár – a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány ismét meghirdette a Jogosítvány a jövőhöz program 9. kiírását, amelyben hátrányos körülmények között élő fiatalok pályázhatnak a gépjárművezetői engedély megszerzésének költségeire. A programban olyan fiatalok részesülhetnek támogatásban, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a jogosítvány, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak. A pályázatokat 2024. január 24-ig lehet benyújtani postai úton vagy online.

Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, ediția a 15-a, a fost lansat la UMF „Carol Davila” din București

18 septembrie 2023, București – În cadrul unui eveniment organizat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat deschiderea înscrierilor pentru concursul de proiecte din cadrul celei de-a 15-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Finanțarea poate fi accesată de organizațiile neguvernamentale care derulează proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau boli cronice. 

Rekordszámú pályázat: több mint 2.000 fiatal igényelt összesen 6,9 millió lejt meghaladó finanszírozást a MOL Tehetségtámogatóban

Kolozsvár, 2023. augusztus 30. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a MOL Tehetségtámogató program 18. kiírásának eredményeit. Idén 764 pályázati kérelem érkezett, amely 163-al meghaladja a tavaly regisztrált pályázatok számát. Az 560.000 lejes támogatási keret 226 sport és művészeti pályázat között oszlik meg, összesen 434 fiatal részesül részleges vagy teljes finanszírozásban. 

Mentor Gála Európa Kulturális Fővárosában

Temesvár, 2023. április 28. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 13. alkalommal adta át a kiváló tanárok és edzők pedagógiai tevékenységét elismerő Mentor Díjat. A gálaestre április 26-án került sor Temesváron, Európa Kulturális Fővárosában, az Új Ezredév Református Központban. A tanítványok és szülők jelölése szerint különleges eredményeket elért tanárok és edzők a munkájuk nyilvános elismerése mellett egyenként 8.000 lej pénzjutalomban részesültek és átvették a Mentor-trófeát, Ioan Nemțoi képzőművész alkotását. 

45 hátrányos helyzetű fiatal végezheti el a sofőriskolát a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány támogatásával

2023. március 10., KOLOZSVÁR – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a Jogosítvány a jövőhöz nyolcadik kiírásának eredményeit. A 2022. novemberében meghirdetett programban 45 hátrányos körülmények között élő fiatal kap támogatást a sofőriskola elvégzéséhez. A 150.000 lejes támogatási alap fedezi az iskolázási és a járulékos költségeket egyaránt.

De opt ani consecutiv, MOL România și Fundația Pentru Comunitate oferă „Permis pentru viitor” tinerilor din medii defavorizate

2022. november 24., KOLOZSVÁR – Nyolcadik alkalommal hirdeti meg a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány a Jogosítvány a jövőhöz programot, amelyben hátrányos anyagi körülmények között élő fiatalok pályázhatnak a gépjárművezetői engedély megszerzésének költségeire. A programban olyan fiatalok részesülhetnek támogatásban, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a jogosítvány, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak. A pályázatokat 2023. január 24-ig lehet benyújtani postai úton vagy online. Részletek a www.kozossegert.ro/hu/jogositvany honlapon találhatók.

A MOL Gyermekgyógyító program új pályázati kiírását 400.000 lejes támogatási alappal hirdette meg a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány

2022. szeptember 23., Bukarest – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a MOL Gyermekgyógyító program 14. kiírását. A programban olyan civil szervezetek pályázhatnak, amelyek krónikus betegségekkel élő vagy speciális igényű gyermekek részére biztosítanak emocionális terápiás foglalkozásokat vagy pszichoszociális beavatkozásokat.

Rekordszámú jelentkezés az idei MOL Tehetségtámogatón

Kolozsvár, 2022. augusztus 23. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a 17. MOL Tehetségtámogató pályázati eredményeit. Az idén 205 pályázat és 592 fiatal sportoló és művész részesül összesen 583.549 lej támogatásban. A 17 kiírás során, 2006-tól kezdődően, a MOL Tehetségtámogató 3.340 fiatalnak nyújtott 6.050.593 lej támogatást a szakmai fejlődésük, pályafutásuk folytatása érdekében elkészített pályázatok megvalósítására.

560.000 lejes támogatási alappal indul a MOL Tehetségtámogató program új kiírása

Kolozsvár, 2022. május 23. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenhetedik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot. A programban kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyek, szakmai továbbképzések, táborok utazási és részvételi költségeinek megtérítésére.

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a Mentor Díj 12. kiírásának nyerteseit

Bukarest, 2022. május 13. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a Mentor Díj 12. kiírásának nyerteseit. A tíz díjat a Bukaresti Nemzeti Színházban tegnap este megrendezett Mentor Gálán adták át. A tanítványok jelölése szerint különleges eredményeket elért tanárok és edzők a munkájuk nyilvános elismerése mellett egyenként 8.000 lej pénzjutalomban részesültek és átvették a Mentor trófeát, Ioan Nemțoi képzőművész alkotását.

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány hetedik alkalommal hirdeti meg a Jogosítvány a jövőhöz programot hátrányos körülmények között élő fiatalok számára 

2021. november 25., KOLOZSVÁR – A Jogosítvány a jövőhöz programban a gépjárművezetői engedély megszerzésének költségeire pályázhatnak hátrányos anyagi körülmények között élő fiatalok, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a jogosítvány, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak. A programot hetedik alkalommal hirdette meg A Közösségért Alapítvány a MOL Románia anyagi támogatásával. A hátrányos anyagi körülmények között nevelkedő fiatalok 2022. január 21-ig nyújthatják be pályázataikat.

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 563.000 lejjel támogatja 581 fiatal sportoló és művész teljesítményét

Kolozsvár, 2021. szeptember 14. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a MOL Tehetségtámogató program 16. pályázati kiírásának eredményeit. Az idei kiírás során 186 művészeti és sport pályázatban 581 fiatal részesült 563.000 lej támogatásban. 2006 óta, az elmúlt tizenhat év során, több mint 3.062 tehetséges fiatal részesült összesen 5.467.000 lej értékű finanszírozásban.