A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány Mentor Díjjal tüntetett ki tíz kiváló tanárt és edzőt

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány Mentor Díjjal tüntetett ki tíz kiváló tanárt és edzőt


    A díjakat a 14. alkalommal Kolozsváron megrendezett Mentor Gálán adták át;
    A gálaest díszmeghívottja a Szabad Európa Rádió egykori szerkesztője, Neculai Constantin Munteanu újságíró volt;
    A díjátadás után meghirdették a Mentor Díj idei, 15. kiírását, amelyre az év végéig lehet jelölni.

Kolozsvár, 2024. június 13. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 14. alkalommal adott át Mentor Díjat az ország különböző részein élő tíz kiváló tanárnak és edzőnek, oktatói munkájuk nyilvános elismeréseként. A díjazottakat a tanítványok és szülők részéről 2023-ban érkezett 174 jelölés alapján választották ki. A jelölések szerint különleges eredményeket elért tíz pedagógus átvette a Mentor-trófeát, Ioan Nemțoi üvegművész alkotását, a Mentor oklevelet és a 8.000 lej pénzjutalmat.

A 2010-ben alapított, és azóta évente átadott Mentor Díj a tanárok, edzők, oktatók munkájának, nyilvános elismerése, megbecsülésének kifejezése a diákjaik, a szülők és azon közösségek részéről, ahol tevékenységüket kifejtik. Olyan oktatókat díjaznak, akik tehetséges fiatalokat fedeztek fel, és akiknek áldozatvállalása, munkája pozitívan befolyásolta tanítványaik életét és fejlődését, nagyban hozzájárult képességeik kibontakoztatásához.

„A mentor olyan, mint a kertész, aki gondját viseli a névtelennek és jelentéktelennek látszó magnak, a vetéstől kezdve a virágzásig és a termésig, céljának beteljesedéséig.” nyilatkozta Neculai Constantin Munteanu, a Szabad Európa Rádió egykori szerkesztője, aki emléket állított saját mentorának és beszélt a mai mentorok szerepéről a tanítványaik életében.

„Az oktatók érdemeinek elismerése hagyománnyá vált a MOL számára. Örvendünk, hogy ilyen módon megtisztelhetünk egyeseket a legértékesebb tanárok és mentorok közül, akik érdemben hozzájárultak tanítványaik sorsának és közösségeink életének alakításához. A Mentor Díj mindazon emberekről szól, akik számára küldetést jelent a kezdeményezés és felelősségvállalás ébrentartása. Romániában nagyon sok kiváló tanár van, aki a folyamatos fejlődésre és a teljesítményre ösztönzi tanítványait. A MOL Románia elismerését és támogatását fejezi ki minden kiváló tanár és mentor iránt, munkájukat figyelemmel követi és értékeli. A megújulás és a fejlődés jegyében működő vállalat vagyunk, ami jól tükröződik azokban a kezdeményezésekben, amelyeket támogatunk és amelyeknek folyamatos hatásuk van a közösségekre. Ilyen a Mentor Díj, a MOL Tehetségtámogató, a MOL Gyermekgyógyító, a Jogosítvány a jövőhöz és a Zöldövezet. Az évek során ezek a programok több mint 275.000 kedvezményezettet és résztvevőt segítettek sikeresen, több mint 5,7 millió euró támogatással.” – nyilatkozta Mozga Gábor, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A gálaest házigazdája a Jászay Mari-díjas és háromszoros UNITER-díjas Bogdán Zsolt színművész volt.

A rendezvényen meghirdették a Mentor Díj idei, 15. kiírását, amelynek keretében év végéig egyénileg vagy csoportosan lehet jelölni olyan tanárt vagy edzőt, akinek jelentős szerepe volt tanítványai életében és fejlődésében.

„Mindig örömteljes a találkozás a díjazottakkal, akik szépet és értékeset alkotnak. A kiváló jelölések száma az idén is többszöröse volt a tíz Mentor Díjnak, ezért bátorítjuk mindazokat, akiknek a jelöltjeik nincsenek a kitüntetettek között, hogy fogalmazzák újra, egészítsék ki a jelöléseket és nyújtsák be a következő kiírások során. A jelölési formanyomtatvány elérhető A Közösségért Alapítvány honlapján, a munkatársaink pedig készséggel válaszolnak az eljárással kapcsolatos kérdésekre” – mondta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A 2023. évi Mentor díjazottak:
Costel Bașa, kajak-kenu edző, Nagybánya
Constantin Basarab, matematikatanár, Craiova
Boros Lídia Erzsébet, kántor, Csombord
Tatiana Cauni, román nyelv- és irodalomtanár, Nagybánya
Liliana Cosma, tanár, tornaedző, Déva
Mario Grosu, koreográfus, producer, Kolozsvár
Gabriel Teodorescu, fizikatanár, Kolozsvár 
Ványi Emese, matematikatanár, Szatmárnémeti
Gabriela Vasiliu, román nyelv- és irodalomtanár, Brăila
Vasile Zaharia, földrajztanár, Zsilvásárhely

A díjazottakról készült rövidfilmeket megtekinthetők itt.

További részletek a www.molromania.ro és a www.kozossegert.ro honlapon.

***
A MOL-csoportról
A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerőjével, több mint 40 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 1940 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 243 Romániában működik.

A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 29 éve van jelen a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat jelenleg 238 töltőállomást működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A mintegy 258 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. 2005-ben a MOL Románia, olajipari vállalatok közt elsőként indított hűségprogramot, amelyet folyamatosan fejlesztett, egyre jobb digitális élményt nyújtva az ügyfeleknek. A társaság befektetett az elektromos jármű töltési infrastruktúrájának fejlesztésébe, a töltők 41 állomáson 96 elektromos jármű egyidejű töltését teszik lehetővé. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek, és befektet társadalmi felelősségvállalási programjaiba olyan területeken, mint az oktatás, a sport, az egészségügy vagy a környezetvédelem. A MOL Románia legelső helyi szintű társadalmi felelősségvállalási kezdeményezése a Zöldövezet program, amelynek 2024-ben már a 18. kiadását hirdették meg. Ennek a programnak köszönhetően több mint 250 000 személy vett részt önkéntesként vagy kedvezményezettként olyan tevékenységekben, amelyek célja a környezetvédelemhez való személyes hozzájárulás fontosságának hangsúlyozása. A vállalat legújabb társadalmi felelősségvállalási kezdeményezését „A családnak elsőbbsége van!” közlekedésbiztonsági platformot 2023-ban indította el, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a közlekedés kockázataira, és elősegítse a felelősségteljes magatartást.

A Közösségért Alapítványról
A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

Sajtókapcsolat

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro

Felméri Erzsébet
PR és CSR koordinátor
MOL Románia
m: 0730 230 861| @: efelmeri@molromania.ro