A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a fiatal művészeknek és sportolóknak szóló MOL Tehetségtámogató 19. kiírását

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a fiatal művészeknek és sportolóknak szóló MOL Tehetségtámogató 19. kiírását

    Pályázási határidő június 14.
    Támogatási alap 560.000 lej.
    Egy pályázó legtöbb 10.000 lej értékű támogatást igényelhet.

Kolozsvár, 2024. május 15. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenkilencedik alkalommal hirdette meg a fiatal sportolóknak és művészeknek szóló, pályázati rendszerben szervezett MOL Tehetségtámogató programot. A programban tehetséges fiatalok pályázhatnak eszközbeszerzésre és/vagy versenyek, szakmai továbbképzések, táborok utazási és részvételi költségeinek megtérítésére. A pályázatok rangsorolását végző bírálóbizottságok figyelemmel követik a támogatást igénylő fiatalok korábbi kiváló eredményeit. A pályázatok benyújtásának határideje: 2024. június 14.

A 2006-ban indított MOL Tehetségtámogató a legrégibb ilyen társadalmi felelősségvállalási program Romániában, amelyet éves rendszerességgel meghirdetnek a fiatalok számára. Az eddigi 18 kiírásban 3.810 fiatal sportoló és művész részesült összesen több mint 6,6 millió lej értékű finanszírozásban, amelyet szakmai fejlődésükre fordíthattak. Közülük sokan értek el jelentős eredményeket hazai és nemzetközi versenyeken, haton pedig résztvesznek az idei párizsi nyári Olimpiai Játékokon: Miklós Andrea atléta, David Popovici és Vlad Stancu úszók, Adina Diaconu, Andreea Dragoman és Szőcs Bernadette asztaliteniszezők. A 2023-ban támogatást nyert tehetséges fiatalok között Sânziana Mircea és Ana Karina Voion zongoraművészek, Olivia Oprea și Vizsnyai Botond énekesek, Tudor Torge gitárművész, Anna Eliza Pop ruhatervező, Ilinca Țoța és Dragoș Mihai Dobocan festőművészek számos hazai és nemzetközi eseményen koncerteztek vagy kiállították alkotásaikat.

„A MOL Tehetségtámogató keretében elhivatott fiatalokat támogatunk, akik tevékenységükkel ránk is ösztönző hatással vannak. Büszkék vagyunk, hogy a 19. alkalommal meghirdetett programunk kiállta az idők próbáját és bizonyítottan értékessé vált a közösség, de kiváltképpen a teljesítményre törekvő fiatal sportolók és művészek számára. Ez egyik olyan hosszútávú kezdeményezésünk, amellyel a közösségeink számára igazán fontos célokat szolgáljuk”, – nyilatkozta Mozga Gábor, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A MOL Tehetségtámogató keretében 8 és 18 év közötti művészek és sportolók pályázhatnak egyénileg vagy csoportosan, csapatok, együttesek, kórusok, színjátszók. A pályázatokat 2024. június 14-ig, online lehet benyújtani A Közösségért Alapítvány honlapján (www.kozossegert.ro). A pályázatnak tartalmaznia kell az utóbbi másfél évben elért eredményeket, a felkészítő tanár vagy edző ajánlását, a jövőbeni célok megfogalmazását és a célok eléréséhez tervezett pályázati költségvetést. Az idei kiírás támogatási alapja 560.000 lej. A 18 év feletti korcsoportban meghívásos alapon lehet pályázni.

„A pályázó fiataloknak azt javasoljuk, hogy kezdjék el időben a pályázat összeállítását, ne halogassák a pályázati időszak végére, szánjanak időt az opcionális dokumentumok megszerzésére, amelyek sok esetben előnyt jelenthetnek. Az utóbbi két évben elért eredményeket, és a jövőbeni célokat, amelyre a támogatást igénylik, tisztán, világosan kell összefoglalni. A programmal kapcsolatos információk megtalálhatók a www.kozossegert.ro honlapon és az egyhónapos pályázati időszak alatt bármikor megkereshetnek bennünket, de a Facebook csoportunkban is tájékozódhatnak vagy megoszthatják tapasztalatukat.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A programról:
A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. 
A szakzsűrik több szempont alapján bírálnak, így figyelembe veszik azt is, hogy a pályázati költségvetés milyen mértékben felel meg a felvázolt céloknak.
A 19. kiírás támogatási kerete 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészetiben, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.
A pályázatok benyújtásának határideje: 2024. június 14. Részletes tájékoztató a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.
A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

A MOL-csoportról
A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerőjével, több mint 40 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 1940 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 243 Romániában működik.

A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 29 éve van jelen a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat jelenleg 238 töltőállomást működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A mintegy 258 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. 2005-ben a MOL Románia, olajipari vállalatok közt elsőként indított hűségprogramot, amelyet folyamatosan fejlesztett, egyre jobb digitális élményt nyújtva az ügyfeleknek. A társaság befektetett az elektromos jármű töltési infrastruktúrájának fejlesztésébe, a töltők 41 állomáson 96 elektromos jármű egyidejű töltését teszik lehetővé. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek, és befektet társadalmi felelősségvállalási programjaiba olyan területeken, mint az oktatás, a sport, az egészségügy vagy a környezetvédelem. A MOL Románia legelső helyi szintű társadalmi felelősségvállalási kezdeményezése a Zöldövezet program, amelynek 2024-ben már a 18. kiadását hirdették meg. Ennek a programnak köszönhetően több mint 250 000 személy vett részt önkéntesként vagy kedvezményezettként olyan tevékenységekben, amelyek célja a környezetvédelemhez való személyes hozzájárulás fontosságának hangsúlyozása. A vállalat legújabb társadalmi felelősségvállalási kezdeményezését „A családnak elsőbbsége van!” közlekedésbiztonsági platformot 2023-ban indította el, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a közlekedés kockázataira, és elősegítse a felelősségteljes magatartást.

A Közösségért Alapítványról
A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

Sajtókapcsolat

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro

Felméri Erzsébet
PR és CSR koordinátor
MOL Románia
@: efelmeri@molromania.ro