Befejeződött a Mentor Díj jubileumi programja * A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a program 11-ik kiírását

 

Befejeződött a Mentor Díj jubileumi programja

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a program 11-ik kiírását

 

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a 2019-es kiírás díjazottjait

Tíz év alatt összesen 101 kiváló tanár és edző részesült Mentor Díjban

Az idei kiírásra 2020. december 31-ig, online lehet beküldeni a jelöléseket

Bukarest, 2020. július 21. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány közzétette a 2019-es, jubileumi kiírás díjazottjainak névsorát, valamint meghirdette a 11-ik, 2020-as kiírást, amelyben az év végéig lehet jelölni kiváló oktatókat.

 

A Mentor Díj jubileumi kiírása újdonságokkal szolgált a díjazottak és a szervezők számára egyaránt. A program létrehozása óta idén első alkalommal nyert Mentor Díjat közösen két személy, és ők a program legfiatalabb kitüntetettjei. A díjátadó eseményekre idén az ország hat különböző városában, MOL töltőállomások teraszain került sor 2020. június 7. és július 6. között.

 

A tíz díjazott mindegyike idén is 8.000 lej pénzjutalomban részesült és átvette a Mentor trófeát, Ioan Nemțoi képzőművész alkotását.

 

„A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tíz éve díjaz olyan tanárokat és edzőket, akik odaadásukkal és tehetségükkel generációkat vezettek a siker útjára. Büszkék vagyunk, hogy immár több mint száz olyan oktatót részesíthettünk ebben a kitüntetésben, akiknek hivatástudata, elkötelezettsége és türelme példaértékű, hiszen ez a nevelésben nélkülözhetetlen. A mentorok munkájának, erényeinek elismerését a jövőben is folytatni kívánjuk, szeretnénk minél több kiváló oktatót díjazni”, nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

 

A tizenegy díjazottat A Közösségért Alapítvány Kuratóriuma választotta ki a 2019. április – december között érkezett 229 jelölésből. Az díjazásra érdemes jelölések száma minden évben jóval meghaladja a lehetséges díjazottak számát, azonban a jelöléseket a következő években is meg lehet ismételni.

 

„A Mentor díj 2020-as kiírására július 21-el kezdődően lehet jelölni év végéig, online, A Közösségért Alapítvány honlapján. A jelölőket, az iskolásokat és fiatalokat is arra bátorítjuk, hogy működjenek együtt, jelöljenek csoportosan, és a jelölések összeállításakor használják kreatívan a közösségi oldalakat vagy a multimédia kínálta lehetőségeket. A díjazottak kiválasztásában a zsűri leginkább a jelölésekbe foglalt részletekre és személyes beszámolókra támaszkodik” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

 

A 2019. év díjazottjai:

Andreea Borțun filmrendező és Alexandru Ion színművész, Alexandria

Alexandru Chiculiță, vívóedző, Bukarest

Aurel Dascălu, tanító, Tansa, Iași

Jerebie Pál Mária Magdolna, kosárlabdaedző, Brassó

Gheorghe Neagu, tornaedző, Bukarest

Peteley Attila, úszóedző, Marosvásárhely

Sándor Csaba, néptáncoktató, Balánbánya, Hargita

Florin Șerbu, fizikatanár, Eforie Sud

Mariana Suma, hegedűtanár, Kolozsvár

Elena Erzilia Țîmpău, atlétikaedző, Moldvahosszúmező, Szucsáva

 

A 2019-es díjazottakról, valamint a díjátadó eseményekről készült rövidfilmeket a www.molromania.ro és a www.pentrucomunitate.ro honlapon fogjuk közzétenni.

 

A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia meghirdette a Mentor Díj tizenegyedik, 2020-as kiírását. A jelöléseket online, 2020. december 31-ig lehet benyújtani a kiírásban található útmutató szerint. További részletek a www.molromania.ro és a www.pentrucomunitate.ro honlapokon.

 

A MOL - csoportról 

A MOL - csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL - csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 219 Romániában működik.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 232 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag tárolót Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított. A MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

 

Sajtókapcsolat

András Imre

Ügyvezető

A Közösségért Alapítvány

m.: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro

 

Felméri Erzsébet

PR és CSR koordinátor

MOL Románia

tel.: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro