A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a Mentor Díj 12. kiírásának nyerteseit

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a Mentor Díj 12. kiírásának nyerteseit

  •      A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 12. alkalommal díjazott tíz kiváló tanárt és edzőt;
  •      A Mentor Gála díszmeghívottja a Bukaresti Nemzeti Színházban Mihai Covaliu kardvívó olimpiai bajnok, a Román Olimpiai Bizottság elnöke volt;
  •      A díjátadás után meghirdették a Mentor Díj 13. kiírását, amelyre az év végéig lehet jelölni.

Bukarest, 2022. május 13. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a Mentor Díj 12. kiírásának nyerteseit. A tíz díjat a Bukaresti Nemzeti Színházban tegnap este megrendezett Mentor Gálán adták át. A tanítványok jelölése szerint különleges eredményeket elért tanárok és edzők a munkájuk nyilvános elismerése mellett egyenként 8.000 lej pénzjutalomban részesültek és átvették a Mentor trófeát, Ioan Nemțoi képzőművész alkotását. 

A Mentor Díjat 2010-ben alapították és azóta évente adják át, igazolva ezáltal is a tanárok és edzők számára, hogy a diákjaik, a szülők és azok a közösségek, amelyekben tevékenységüket kifejtik, egyaránt elismerik munkájukat. Olyan oktatókat díjaznak, akik tehetséges fiatalokat fedeztek fel, és akiknek áldozatvállalása, munkája pozitívan befolyásolta tanítványaik életét és fejlődést, nagyban hozzájárult képességeik kibontakoztatásához. 

„Egy japán közmondást idézve, egy átlagos tanár beszél, egy jó tanár magyaráz, egy kitűnő tanár bizonyít, egy igazi tanár pedig ihlet, így teljesítve be mentori szerepét. Nagy szükségünk van olyan tanárokra, edzőkre és nevelőkre, akik ihletni tudnak” – nyilatkozta a gálaest díszmeghívottja, Mihai Covaliu, a Romániai Olimpiai Bizottság elnöke, kardvívó olimpiai bajnok. 

„A MOL Románia nagy megtiszteltetéssel és örömmel díjazza azokat a kitűnő tanárokat, oktatókat és edzőket, akiknek a jellemformáló munkája nyomán a csúcsteljesítmények születnek. A Mentor díjjal azt a fáradhatatlan erőfeszítést kívánjuk jutalmazni, amelyre csak a valóban elkötelezett emberek képesek.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A rendezvény házigazdái Andreea Borțun és Alexandru Ion, az Ideo Ideis országos ifjúsági színjátszófesztivál alapítói, 2019-es Mentor-díjazottak voltak. 

A tíz díjazottat A Közösségért Alapítvány Kuratóriuma választotta ki a 2021. június–december között beküldött 135 jelölésből, amelyeket egykori és mostani tanítványok, kollégák, szülők fogalmaztak meg. Az előző évekhez hasonlóan örömre ad okot a jelölések magas száma, amely azt bizonyítja, hogy az egyes közösségekben nagyon sok olyan mentor van, akik megihlették az új generációkat és hozzájárultak az illető közösségeket meghatározó egyéniségek formálásához. A mostani kiírásban nem nyertes jelöléseket újra lehet fogalmazni és be lehet nyújtani a következő években.

A rendezvényen meghirdették a Mentor díj 2022-es, 13. kiírását. December 31-ig bárki jelölhet a Mentor Díjra olyan tanárt vagy edzőt, akinek jelentős szerepe volt az ő életében, fejlődésében.

„Bárki jelölhet egyénileg vagy csoportosan A Közösségért Alapítvány honlapján – www.kozossegert.ro. A jelölésben fontos a mentor szakmai és emberi értékeire egyaránt összpontosítani, valamint bemutatni a tanítványok életében betöltött szerepet. A jelölések értékelésekor a Kuratórium elsősorban az ajánlásokban megfogalmazott információkra és nyilatkozatokra támaszkodik” – mondta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője. 

A 2021-es Mentor díjazottak:


Alina Ciuculescu Moțea, vívóedző, Bukarest
Ionel Cordovan, roma nyelvtanár, Nagyvárad
Liana Poema Dondoe, zenei nevelés, Krajova
Muszka Pál Anna Éva, óvónő, Kolozsvár
Crina Popescu, könyvtáros, Pietrari, Vâlcea
Adrian Rădulescu, úszóedző, Bukarest
Cosmin Simtion, történelem- és földrajztanár, Rüsz, Szelindek, Szeben 
Székely Zoltán, fizikatanár, Székelyudvarhely
Tőkés Árpád, tájfutóedző, Kolozsvár
Doina Lavinia Zanfir, zongoratanár, Szászrégen

A 2021-es díjazottakról készült rövidfilmeket megtekinthetők itt.

További részletek a www.molromania.ro és a www.kozossegert.ro honlapon.

***
A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, több mint 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 245 töltőállomást működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A több mint 260 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. 

A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított, a MOL MultiBonus programot, amely digitálisan is elérhető a MOL Go alkalmazásban. 2018-tól kezdődően a MOL Románia része az elektromos töltőállomások telepítését célzó NEXT-E projektnek. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. 

A MOL-csoportról
A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj-, gáz, petrolkémiai és fogyasztói kiskereskedelmi vállalat, budapesti központtal. Több mint 30 országában van jelen 24 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig mintegy 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 85 éves szénhidrogén-ipari és több mint 30 éves szén-dioxid besajtolási tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 12 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. 
A MOL elkötelezett amellett, hogy a hagyományos fosszilis tüzelőanyag-alapú tevékenységeit alacsony szén-dioxid-kibocsátású, fenntartható üzleti modellé alakítsa át, és arra törekszik, hogy 2050-re karbonsemleges legyen, miközben alakítja az alacsony szén-dioxid-kibocsátású körforgásos gazdaságot Kelet-Közép Európában.

A Közösségért Alapítványról
A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

Sajtókapcsolat

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro

Felméri Erzsébet
PR, CSR koordinátor
MOL Románia
m: 0730-230861| @: efelmeri@molromania.ro