A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 11-ik alkalommal ünnepli a kiváló tanárokat és edzőket 

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 11-ik alkalommal ünnepli a kiváló tanárokat és edzőket 

 

  •      A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány a 11-ik alkalommal megszervezett Mentor gálán díjazta a kiváló tanárokat és edzőket 
  •      A tehetséggondozásnak dedikált eseményre a Bukaresti Nemzeti Színház tetőtéri amfiteátrumában került sor a Román Irodalmi Múzeum igazgatója, Ioan Cristescu jelenlétében
  •      Meghirdették a Mentor Díj 12-ik kiírását, amelyre 2021. december 31-ig, online lehet beküldeni a jelöléseke

 

Bukarest, 2021. június 18. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tíz kiváló tanárt és edzőt díjazott a 11-ik Mentor gála alkalmával. A díjátadó ünnepségnek a Bukaresti Nemzeti Színház tetőtéri Amfiteátrum terme adott otthont. Meghirdették a 12-ik, 2021-es kiírást, amelyben az év végéig lehet jelölni kiváló oktatókat. 

A 2010-ben alapított Mentor Díj által szeretnénk felhívni a közvélemény figyelmét azokra a nevelőkre, edzőkre, akik tehetséges fiatalokat fedeztek fel, és akiknek áldozatvállalása, munkája nagyban hozzájárult egy-egy fiatal jellemének fejlődéséhez, illetve képességeinek kibontakoztatásához. A díjazottak mindegyike 8.000 lej pénzjutalomban részesült és az oklevél mellett átvették a Mentor trófeát, Ioan Nemțoi képzőművész alkotását. 

A gála díszmeghívottja a Román Irodalmi Múzeum igazgatója, Ioan Cristescu volt, aki rámutatott: „A családon és az iskolán kívül a mentorok azok, akikre szükség van a tehetség felfedezéséhez és  kimunkálásához. Rajtuk keresztül ismerhetjük meg a részleteket, mert ők rendelkeznek néhány nem mindennapi értékkel, mint a türelem, nagyvonalúság vagy mértékletesség. Ennek az elhivatottságnak a biztatása egy gesztuson túlmutató jövőkép része”.

„A MOL Románia tizenkét éve támogatja a Mentor programot, amelynek keretében díjazzák a kivételes tanárok és edzők tevékenységét és munkáját Romániában. Ezáltal szeretnénk jelképesen elismerni azoknak a mentoroknak az odaadó munkáját, akik több generáció fiataljainak kibontakozását, fejlődését tették lehetővé. Szeretnénk megmutatni a valódi értékek fontosságát, hogy központi része legyen a közösségek életének, amelyekben a tevékenységeinket folytatjuk” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.


A tíz díjazottat A Közösségért Alapítvány Kuratóriuma választotta ki a jelen és volt tanítványok, kollégák, szülők által 2020. július–december között beküldött 298 jelölésből. A korábbi években kialakult helyzethez hasonlóan a díjazásra érdemes jelölések száma jóval meghaladja a lehetséges díjazottak számát, azonban a jelöléseket a következő években is meg lehet ismételni.

Meghirdették a Mentor díj 2021-es kiírását, amelyben december 31-ig lehet jelölni.

„A Mentor díj 2021-es kiírására június 17-vel kezdődően lehet jelölni év végéig, online, a A Közösségért Alapítvány honlapján – www.kozossegert.ro. A jelölések elbírálásában mindenek előtt az űrlapon közölt részletekre, beszámolókra, ajánlásokra támaszkodunk. Javasoljuk az újszerű kommunikációs eszközök kreatív használatát, bátorítjuk a releváns képanyagok, filmek használatát is, amelyek alátámasztják a mentor tanítványok életében betöltött kulcsfontosságú szerepét” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A  2020-as Mentor díjazottak: 

Victor Baciu, érdemes birkózóedző, Botoșani
Ion Bădescu, úszóedző, Temesvár
Bíró Tibor, fizikatanár, Marosvásárhely
Csutak Judit, magyar nyelv- és irodalomtanár, Csíkszereda
Ramona Haidu, aerobikedző, Arad
Jámbor Fekete Erzsébet, zongoratanár, Nagyvárad
Monica Agriela Măciuceanu, énektanár, Galac
Dorel Nicoară, elektronika-robotika tanár, Beszterce 
Cristina Petrariu, képzőművész-tanár, Karácsonkő
Viorica Ursanu, atlétikaedző, Jászvásár

A 2020-as díjazottakról, valamint a díjátadó eseményekről készült rövidfilmeket a www.molromania.ro és a www.pentrucomunitate.ro honlapon fogjuk közzétenni.

További részletek a www.molromania.ro és a www.pentrucomunitate.ro honlapon.

A Közösségért Alapítványról
A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

A MOL-csoportról
A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerőjével, több mint 40 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 1940 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában, amelyből 243 Romániában működik.

A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 243 töltőállomást, 4 bukaresti MOL töltőállomáson pedig elektromos jármű (e-jármű) töltésére alkalmas töltőt működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A mintegy 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2018-től kezdődően a MOL Románia része a 40 elektromos töltőállomás telepítését célzó NEXT-E projektnek. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. 

Sajtókapcsolat
András Imre

Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro

Felméri Erzsébet
CSR és PR koordinátor
MOL Románia
tel.: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro