A MOL Románia a Jogosítvány a jövőhöz program új kiírásával segíti a hátrányos helyzetű fiatalokat

A MOL Románia a Jogosítvány a jövőhöz program új kiírásával segíti a hátrányos helyzetű fiatalokat

 

  •      Hatodik alkalommal hirdeti meg a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány a Jogosítvány a jövőhöz programot, mely a hajtási engedély megszerzésének költségeit fedezi hátrányos helyzetű fiataloknak.
  •      A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. január 23.
  •      A program öt kiírásában eddig 80 fiatalnak sikerült megszerezni a hajtási engedélyt, 71 fiatal tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül.

2020. november 26., KOLOZSVÁR – a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány hatodik alkalommal hirdette meg a Jogosítvány a jövőhöz programot, amely olyan fiatalok számára fedezi a bármilyen kategóriájú hatjási engedély megszerzésével járó költségeket, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, és akiknek munkavállalásnál feltétel vagy előny a jogosítvány, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak.

A Jogosítvány a jövőhöz programban 17-25 év közötti, hátrányos körülmények között élő fiatalok vehetnek részt, akik B, C vagy D kategóriájú gépjárművezetői engedélyt szeretnének szerezni, beleértve a traktorra, trolibuszra és villamosra érvényes hajtási engedélyt is.
A pályázatokat 2021. január 23-ig lehet benyújtani online vagy postai úton.

„A pályafutásuk elején álló fiatalok számos nehézséggel szembesülnek, különösen azok, akik hátrányos körülmények között nevelkedtek. A nehézségeket a járványhelyzet fokozta. A MOL Románia felismeri a jelenlegi helyzet kihívásait, és örömmel áll a Jogosítvány a jövőhöz újabb kiírásával a támogatásra szoruló fiatalok mellé. A program iránti érdeklődés állandó növekedése igazolja ennek hasznosságát. A MOL Románia továbbra is a közösségek elkötelezett partnere marad és ezután is jelen leszünk ott, ahol szükség van ránk” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.


A program hatodik kiírásának meghirdetésére online került sor. Az eseményen hat, korábbi kiírásokban támogatott fiatal megosztotta a programmal és a jogosítvány megszerzésével kapcsolatos tapasztalatait, és beszámolt gépkocsivezetőként szerzett élményeiről.

„A jelenlegi helyzet hátráltatta az idei terveim megvalósítását, azonban nem akadályozott abban, hogy tanuljak, hogy időben, alaposan felkészüljek. Mivel a járulékos költségek fedezésére is kaptam támogatást, amint a sofőriskola fogadott, azonnal beiratkoztam, befejeztem tanulmányaimat és sikeresen levizsgáztam. A jogosítvány számomra egy szakképesítés, aminek az életben hasznát vehetem” – nyilatkozta Fekete Előd, aki a 2019-es kiírásban elsőnek szerzett hajtási engedélyt.

A program eddigi öt kiírásában összesen 80 fiatalnak sikerült befejeznie tanulmányait: 69-nek sikerült megszereznie a B kategóriás hajtási engedélyt, 8-nak a C-t, egynek B kategóriás jogosítványt átalakított járműre, egynek B96-ra (járműszerelvény vezetésére alkalmas engedély: B kategóriájú gépkocsihoz kapcsolt nehéz pótkocsi, melyek össztömege nem haladja meg a 4.250 kg-t), egy fiatal pedig mezőgazdasági vontatóra, traktorra, szerzett jogosítványt. 71 fiatal tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül. 

„A pályázási időszak két hónap, ezalatt folyamatos tájékoztatást biztosítunk minden érdeklődő számára. A pályázatokat postán vagy online lehet küldeni. A versenyben való részvétel feltétele az egyszerű űrlap helyes kitöltése és az öt kötelező dokumentum csatolása. Előnyt jelent egy munkáltatói igazolás, amely tanúsítja, hogy a pályázó hajtási engedéllyel munkahelyhez juthat, valamint egy ajánlás egy civil szervezettől vagy más intézménytől, amely alátámasztja a támogatás szükségességét” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.
A programmal és a pályázattal kapcsolatos bővebb tájékoztató a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon található. 

A Jogosítvány a jövőhöz programról
A Jogosítvány a jövőhöz programot A Közösségért Alapítvány szervezi a MOL Románia által rendelkezésre bocsátott pénzalapból. A program anyagi támogatást biztosít 17-25 éves, hátrányos helyzetű fiatalok részére, B, C, D kategóriájú, beleértve traktor, trolibusz és villamos, gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez, akik számára a hajtási engedély feltétel vagy előny a munkavállalásnál, vagy hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában azoknak, akik már dolgoznak.
A Jogosítvány a jövőhöz programot ötéves fennállása alatt két országos versenyen díjazták: 2018-ban a Civil Társadalom Gáláján, 2017-ben a Romanian CSR Awards-on.

A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 234 töltőállomást, 4 bukaresti MOL töltőállomáson pedig 4, elektromos jármű (e-jármű) töltésére alkalmas töltőt működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A mintegy 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2018-től kezdődően a MOL Románia része a 40 elektromos töltőállomás telepítését célzó NEXT-E projektnek. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. 

A MOL-csoportról
A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 227 Romániában működik.

A Közösségért Alapítványról
A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

Sajtókapcsolat

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro 
Felméri Erzsébet
CSR és PR koordinátor
MOL Románia
m: +40 730 230 861 | @: efelmeri@molromania.ro