A MOL Románia 36 hátrányos helyzetű fiatalt támogat gépjárművezetői engedély megszerzésében

A MOL Románia 36 hátrányos helyzetű fiatalt támogat

 gépjárművezetői engedély megszerzésében

 

  • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 36 hátrányos körülmények között nevelkedő fiatalnak téríti meg a hajtási engedély megszerzésének költségeit
  • A Jogosítvány a jövőhöz program 6. kiírásában támogatott 36 fiatal B és C kategóriás hajtási engedély megszerzéséhez kap költségtérítést
  • A nyertesek névsora megtalálható A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia honlapján

2021. március 3., KOLOZSVÁR – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 36 hátrányos körülmények között élő fiatalt segít a B és C kategóriájú hajtási engedély megszerzésében, a Jogosítvány a jövőhöz program hatodik kiírásában. A nyertes pályázatokat a 2020. november 26. és 2021. január 23. között beérkezett 340 pályázati kérelemből választották ki. A nyertesek névsorát A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia honlapján tették közzé.

A nyertes pályázatokat a hatodik kiírásra beküldött 340 támogatási kérelemből választották ki. 317 fiatal B/BE kategóriájú hajtási engedély megszerzésének költségtérítését igényelte, 21 fiatal a C és CE, egy személy fogyatékkal élők számára átalakított B kategóriás jogosítvány, egy pedig traktor jogosítvány költségeinek fedezésére pályázott, összesen több mint 657.000 lej értékben. A program támogatási alapja 75.000 lej.

 

„A Jogosítvány a jövőhöz azoknak a fiataloknak szól, akik szeretnék megszerezni a gépjárművezetői engedélyt, de nincsenek hozzá anyagi forrásaik. Olyan fiatalokat támogatunk, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a hajtási engedély, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak. A program eddigi hat kiírása során olyan fiatalokkal volt alkalmunk találkozni, akiknek megindító történetei életre szóló tanításként szolgálhatnak. Megtiszteltetés számunkra, hogy megismerhettük őket, és örvendünk, hogy mellettük lehetünk. Amint azt korábban is kihangsúlyoztuk, a MOL Románia a közösségek elkötelezett partnere. Az a szándékunk, hogy továbbra is számíthassanak ránk azok, akiknek szüksége van a segítségünkre, és örülünk, hogy évről évre növekedik a program iránt érdeklődők száma– nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A kedvezményezett fiatalok 22 megyéből származnak – Argeș, Bákó, Bihar, Brăila, Brassó, Galac, Giurgiu, Gorj, Hargita, Hunyad, Iași, Ilfov, Kolozs, Konstanca, Máramaros, Prahova, Szatmár, Szeben, Szilágy, Teleorman, Temes, Vrancea – valamint Bukarestből. A nyertesek listája megtekinthető a www.molromania.ro és a www.kozossegert.ro honlapokon.

 

„A pályázati határidő lejárta óta is sokan érdeklődnek a program iránt. Számukra, valamint azoknak, akik most nem tudtak pályázni, vagy akik most nem nyertek támogatást, illetve akik korábban támogatásban részesültek, és egy további kategóriában szeretnének hajtási engedélyt szerezni, jelezzük, hogy a program következő, hetedik kiírását november végén hirdetjük meg. A Közösségért Alapítvány honlapján található információk alapján idejében elkezdhetik összeállítani a pályázatot, és szükség esetén felvilágosításért folyamodhatnak hozzánk. A mostani kedvezményezettekkel szerződést kötünk, és folyósítjuk részükre a járulékos kiadások, valamint a sofőriskola költségeinek ellenértékét” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

 

A Jogosítvány a jövőhöz programról

A Jogosítvány a jövőhöz programot A Közösségért Alapítvány szervezi a MOL Románia által rendelkezésre bocsátott pénzalapból. A program anyagi támogatást biztosít 17-25 éves, hátrányos helyzetű fiatalok részére, B, C, D kategóriájú, beleértve traktor, trolibusz és villamos, gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez, akik számára a gépjárművezetői engedély feltétel vagy előny a munkavállalásnál, vagy hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában azoknak, akik már dolgoznak.

A Jogosítvány a jövőhöz programot hatéves fennállása alatt két országos versenyen díjazták: 2018-ban a Civil Társadalom Gáláján, 2017-ben a Romanian CSR Awards-on.

A hatodik meghirdetésre 2020. november 26-án került sor, a pályázatok benyújtásának határideje pedig 2021. január 23. volt. A támogatások összértéke 75.000 lej.

A korábbi hat kiírásban összesen 90 fiatalnak sikerült megszerezni a hajtási engedélyt, 63 fiatal pedig még tanul vagy vizsgára készül.

 

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerőjével, több mint 40 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 1940 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 243 Romániában működik.

 

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 243 töltőállomást, 4 bukaresti MOL töltőállomáson pedig 4, elektromos jármű (e-jármű) töltésére alkalmas töltőt működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A mintegy 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2018-től kezdődően a MOL Románia része a 40 elektromos töltőállomás telepítését célzó NEXT-E projektnek. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

 

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.