slider
Organizator:Fundaţia Pentru Comunitate
Sponsor:MOL Romania Petroleum Products

Premiul Mentor pentru Excelență în Educație - 2010

Depunerea aplicațiilor:

Cunoașteți un profesor bine pregătit profesional, devotat, entuziast, care a susținut pregătirea școlară a copilului dumneavoastră, organizând cercuri de specialitate, susținându-l la concursuri, dându-i sfaturi utile pentru dezvoltarea talentului său?

 

Cunoașteți un antrenor, care a descoperit talentul copilului dumneavoastră și care l-a ajutat să-şi dezvolte aptitudinile în domeniul sportiv cel mai potrivit pentru el?

 

Vă mai amintiți un profesor, care v-a lansat în carieră și la care v-ați putut întoarce oricând pentru sfaturi și sprijin profesional?
Ajutați-ne să-i găsim pe cei mai buni dintre acești profesori, antrenori, mentori!

 

Dorim să atragem atenția opiniei publice asupra acelor profesori, antrenori, mentori care au descoperit și au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii pași, al căror devotament și entuziasm au contribuit esențial la dezvoltarea, punerea în valoare a talentelor lor. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori care au reușit și reușesc să stimuleze copii talentați, care îi pregătesc pentru a face față competițiilor, care caută în permanență posibilitățile lor de dezvoltare. Îi căutăm pe acei profesori, antrenori, mentori a căror excelență educativă a condus generații întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale.

 

Dacă îi cunoașteți, nominalizați-i la Premiul Mentor pentru Excelență în Educație.

 

Modul de nominalizare

 

Orice persoană poate să facă o nominalizare atât în nume propriu cât și în numele unui grup.

 

Nominalizarea trebuie să conțină numele, coordonatele celui nominalizat (adresa postală, E-mail, telefon, numele instituției în care își desfășoară activitatea), cât și o justificare care să conțină cele mai importante rezultate obținute de copiii și tinerii pregătiți de el, precum și momentele de vârf ale carierei sale.

 

Nominalizarea trebuie să conțină de asemeni coordonatele persoanei care face nominalizarea (numele, adresa postală, E-mail, telefon), ca aceasta să poată fi contactată în caz de nevoie pentru informații suplimentare.

 

Cine poate fi nominalizat?

 

Profesori, antrenori, pedagogi

 

• care pregătesc, învață, educă, ajută copii și tineri cu vârste sub 18 ani, care organizează cercuri de specialitate, îndrumă activitatea extrașcolară a acestora, care sprijină cu devotament și cu eficiență lansarea lor pe drumul succesului.

 

• care sunt capabili să acorde o atenție sporită acelor copii sau tineri a căror situație familială sau materială i-ar defavoriza în cursa pentru succes

 

• care au înființat unele foruri (competiții, întâlniri, cercuri, cluburi, asociații, etc.) cu un rol semnificativ în dezvoltarea tinerilor, în punerea în valoare a talentului lor.

 

• care prin calitățile lor umane și profesionale au câștigat de-a lungul unei cariere de mai multe decenii aprecierea comunității locale și a specialiștilor din domeniul lor de activitate.

 

Evaluarea nominalizărilor

 

Dintre cei nominalizați Consiliul Director al Fundației pentru Comunitate va alege zece personalităţi din domeniul sportului, artelor, culturii și a științelor care vor obține Premiul Mentor pentru Excelență în Educație în valoare de 8 000 RON. Consiliul va avea în vedere contribuția mentorului la succesele celor pregătiți de el.

 

Nominalizările se fac pe tot parcursul anului. Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate va alege câștigătorii Premiului Mentor în luna februarie 2011 și va organiza înmânarea distincțiilor în perioada următoare.

 

Nominalizările se trimit la adresa Fundației Pentru Comunitate:

 

Cluj, Of. Postal 1, C.P. 1141

 

Pe plic se menționează: Programul Mentor

 

Pot fi solicitate informații suplimentare in scris la adresa office@pentrucomunitate.ro, sau prin telefon la numărul 0755 045699.

 

slider
Documente

Juriul

Brandusa Armanca
Brînduşa Armanca

Jurnalistă, profesor  universitar, în prezent directoarea Institutului Cultural Român din Budapesta, a făcut parte din redacţiile prestigioase de la Radio Europa liberă, Expres sau Ziua şi a condus mai mulţi ani studioul regional de la Timişoara al TVR. 

MOLNÁR-BÁNFFY KATA
Molnár-Bánffy Kata

Specialist în comunicare. Fost consilier de comunicare la Cancelaria Primului Ministru al Ungariei. Membru în Consiliul Director al Fundației Noua Europă in Ungaria, cadru didactic în cadrul programului de masterat al Uniunii Scriitorilor din Ungaria și al în cadrul BKF Public Relations.

Gazda Árpád
Gazda Árpád

Președintele fundației, jurnalist liber profesionist, senior editor al cotidianului Krónika, corespondent al postului de radio InfoRádió și al săptămânalului Heti Válasz din Ungaria.

Marius Cosmeanu
Marius Cosmeanu

Jurnalist și sociolog, câștigător al mai multor premii de jurnalism. A coordonat departamentul de Feature&Media la Cotidianul, după care a fost directorul editorial al săptămânalului de cultură urbană Corso.